maandag 3 november 2014

IETS ANDERS DAN BREIEN....

Ook al heb ik hier thuis op de vide een prachtige werkruimte  toch heb ik zeker 2 jaar niet meer geschilderd en getekend. Omdat ik dit toch wel begon te missen ben ik een cursus van Ineke van der Blom bij atelier Hans Jouta in Ferwerd gaan doen. 
Dit bleek een goede keus. Op een leuke manier zijn wij 5 lessen bezig geweest te 'kijken'.... De invalshoek van Ineke vind ik heel erg leuk, de sfeer is ongedwongen en ik voel totaal geen druk om iets te moeten presteren. Het plezier van het doen komt dus weer helemaal terug!
De opdrachten zijn heel divers, van bijna technisch boutjes en moertjes tekenen, tot het maken van een gezamenlijk portret van een " bekende Nederlander".

Alle cursisten kregen een stukje van het gezicht 'toebedeeld' en ondanks mijn ongeloof werden de delen een herkenbaar persoon! Spannend en verrassend om te doen!
Vervolgens een aantal (zelf) portretten gemaakt. Hierdoor ontdek ik hoe leuk portretten zijn en in de aankomende tijd ga ik hiermee verder experimenteren...

Een andere opdracht was een foto meenemen om te gebruiken voor een werkstuk. Meteen wist ik dat ik 'het clowntje' nog een keer wilde maken. De foto heeft een week klaar gelegen om mee te nemen naar les.... en je raadt het al: glad vergeten in de tas te stoppen.... Dus maar uit het hoofd aan het werk. Het eindresultaat was verbluffend anders dan de werkelijkheid, maar treffend in wat ik aan sfeer wilde meegeven!De gele clown is die van de les en de andere heb ik rondom kerst 2011 gemaakt.

Morgen begint een nieuwe cyclus....benieuwd wat die weer gaat brengen!

Verdere inspiratie kwam uit een bezoek een paar weken geleden aan het Groninger museum.Vooral een werk van Lucebert raakte me.... Een heel groot paneel waar zoveel gebeurde dat ik er naar bleef kijken..... 

En is er juist in dit museum natuurlijk een grote vertegenwoordiging van de kunstenaars van de Groninger groep 'de Ploeg'..... 
Gister op een markt in Groningen raakte een schilderij van Sylvia Pol me. Ik moest terug lopen om even stil te staan bij de sprookjesachtige sfeer die zij neerzet... Echt fantastisch!
Reden genoeg om dus zelf ook weer de kwast ter hand te nemen!
2 opmerkingen:

  1. Ik vind dat je fantastisch bezig bent. Je creatieve geest is goed bezig. Je bent een speciaal meisje met een cultureel gevoel..

    BeantwoordenVerwijderen