donderdag 8 januari 2015

BROODJE BREIEN, NIEUWE ERVARINGEN EN 'OUDE' DEKENS

Gelukt! Eindelijk was ik op de eerste maandag van de maand in Amsterdam en kon ik naar Broodje Breien olv Loret Karman.

De techniek voor deze ochtend : de mozaïek steek. Het lapje hiernaast is het voorbeeld van Loret. De steek lijkt heel ingewikkeld, maar het grappige is dat er steeds met maar 1 kleur per naald gebreid wordt en de 2de kleur wordt steeds afgehaald.
Het belangrijkste is dus goed te lezen en dan ontstaat zo'n patroon als vanzelf!

Aan het eind van de ochtend, waarin naast het breien ook nog tijd is voor lekkere koffie en in mijn geval een overheerlijke salade en zelfs leuke ontmoetingen met medebreisters, 
is er een resultaat dat er zijn mag! Supergezellig en voor herhaling vatbaar!
Diezelfde middag met Loret en 3 andere dames naar het van Gogh museum geweest voor een rondleiding. In het van Gogh Museum staat een kistje met garens dat door de schilder is gebruikt. Aan de hand van dit pallet garens laat Loret je met een heel andere blik naar het kleurgebruik van van Gogh kijken.
Gewapend met tientallen bolletjes wol in de mooiste kleuren hebben wij
vergelijkend kleuronderzoek gedaan bij het ijsvogeltje....Heel bijzonder om uit zoveel kleuren garen precies die kleuren te zoeken die
gebruikt zijn in het schilderij en te zien wat het effect is van net een andere tint van diezelfde of een andere kleur... Toch heb ik blijkbaar niet zo goed opgelet: het proeflapje met mozaïeksteek dat ik thuis maakte is niet zo heel duidelijk uit de verf gekomen omdat de kleuren niet genoeg met elkaar contrasteren ... Dus nog maar eens overnieuw doen!

En thuis was ik ook al weer aan het breien geslagen: er staat een nieuw stuk van de deken op de pennen. Het plan om projecten af te maken is in werking gezet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten