donderdag 10 december 2015

HAPPY!!!!

Wakker geworden met dit  bericht uit de Volkskrant: Muziek als wapen tegen angst. The Eagles of Death Metal and U2 met het nummer People have the Power van Patty Smith......
Kippenvel...... met tranen in mijn ogen meegezongen en met dat zingen voor het eerst na de aanslagen in Parijs weer een gevoel van vertrouwen en lucht. Ongelooflijk elke keer weer wat muziek en kunst kunnen bewerkstelligen. 


Nu is het grijs en regen buiten, binnen heerlijk de houtkachel aan. Jaap bij me in zijn  mandje, garen, boeken, stencils en internet om me heen: druk bezig met de voorbereiding voor het Bakkie van  morgen. Een onderwerp om blij van te worden: Bohus knitting. Veel leuke patronen en randjes gecombineerd met een explosie van kleur! Bij 'toeval' brengt het tweede nummer van het tijdschrift  'TRUI' ook een artikel over Bohus breien. Van Loret een map meegekregen ter bestudering van dit onderwerp, zo leuk! En nu wachtend op de lancering van de Knitty vandaag waarin dit keer een ontwerp van An de Vries: vingerloze wanten met natuurlijk een Bohus patroon. Zin in het Bakkie van morgen!


Het vroege opstaan om op tijd in Franeker te zijn wordt beloond met een prachtige zonsopgang boven het water van het IJsselmeer op de Afsluitdijk: goud met licht rose. De foto geeft helaas niet exact weer wat ik zag, maar toch... zo mooi!
 Hier ging het dan allemaal uiteindelijk om:  het Bakje met 5 zulke leuke en enthousiaste mensen! Geweldig om over Bohus Stickning te vertellen. Gevolgd door het verhaal  van de Zazie vingerloze handschoentjes ontworpen door An de Vries waarvan het patroon gepubliceerd is in de Knitty .  En dan ook nog de originele wantjes te kunnen laten zien!!  Het kan niet op dus. De Zazies gaan ook volop in Friesland gebreid worden! Er zijn kleurige pakketjes met 9 bolletjes garen gekozen, ik kan niet wachten op het resultaat...
Dus dames: doorbreien en posten hoor!!!


Nog even Harlingen in om oranjekoek en een mand voor Jaap te halen. zien we HET schilderij van Gert-Jan Scholte Albers in de etalage van Galerie de Vis hangen.....  Op slag verliefd.....
Met gevolg dat we de Afsluitdijk optuften niet alleen met de genoemde oranjekoek, aardappels en groenten maar ook het schilderij in de achterbak!! 

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk verhaal!! Je levenslust straalt er vanaf!! En hoe kan het ook anders als het over breien, muziek en schilderen gaat :-).
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan inderdaad echt niet anders Nelleke, alle ingrediënten om gelukkig van te worden/zijn.......

   Verwijderen
 2. Leuk dat je ook bij mijn dochter bij de bakker bent langs geweest en dat je ook nog bij mijn vriendin een mooi schilderij hebt meegenomen en dan nog leuk aan het breien geweest!
  Jou dag kan niet meer stuk😂

  BeantwoordenVerwijderen