POEZEN EN HONDEN GEBEURTENISSEN

Vorige week woensdag overleed onze Spook totaal onverwacht. Zij was de laatste van onze honden en kattenfamilie.  Ook al verloor Spook haar vertrouwde poezen- en hondenvriendjes in de loop der jaren toch konden wij geen nieuwe dieren introduceren. Zij had een dubbele hartafwijking en wij wilden haar een zo stressloos mogelijk leventje  geven. Dat is gelukt maar het


is nog nooit zo stil geweest in dit huishouden. Er is altijd wel één hond geweest en vier of meer poezen was ook geen uitzondering maar nu was het huis echt leeg en stil....
Direct al besloten wij  ondanks het verdriet om Spook niet al te lang te wachten met nieuwe huisgenootjes en dat hebben wij geweten! Zaterdagmiddag 
vonden wij een nestje met 3 katjes die een nieuw huis zochten en vervolgens ook nog een Oud-Duitse herderspup.
Voor het idee van een nieuwe beestenfamilie goed en wel tot ons doordrong reden wij terug richting Amsterdam met drie slapende kittens op de achterbank en een ontzettend lieve, rustige pup aan mijn voeten.



De poesjes hebben totaal geen tijd nodig gehad op hier te wennen. Ze zijn ondernemend en niet bang uitgevallen. 
De kater wit met wat rood is Bram, de rode kater is Boris en het driekleurige lapje is Miep.
Brammetje blijkt malle x-pootjes te hebben. Bij het lopen swieberen die alle kanten uit maar hij lijkt er geen last van te hebben, springt en klimt overal boven op. Verder wilde hij geen brokjes eten en omdat hij nog maar zo 
klein is vond ik dat wel een probleem. Meneer zorgt niet erg goed voor zijn eigen plekje in het geheel dus krijgt hij op een apart plekje brokjes gemengd met een beetje vlees en hij eet! Nou ja eet.... schranst eigenlijk meer. Het ziet er naar uit dat 'ie het nodige in te halen heeft.




De pup, Sara en wordt meest van tijd Saartje genoemd, had iets meer tijd nodig. Zij heeft tot wij haar meenamen ergens achteraf op het platteland geleefd en in die omgeving vooral allerlei andere dieren en weinig mensen ontmoet. De riem was overweldigend, de geurtjes op het park en later in de stad zelf, de geluiden en mensen enorm!
Maar ze houdt zich goed.
Met de dag is zelfzekerder, ze weet bij wie ze hoort en ze is redelijk onverstoorbaar. Ze kijkt niet echt naar de poesjes om en die kleintjes op hun beurt zijn ook al niet onder de indruk van haar!
Gister met Saar naar de dierenarts geweest waar ze een puppy check-up en een injectie kreeg. Onderzoek wees uit dat we aan Sara een mooie gezonde hond hebben. Volgende week zijn de kittens aan de beurt: ze zijn dan 9 weken en zullen een eerste injectie en de kitten-check up krijgen.

Ondanks alle nieuwe beesten is het onwaarschijnlijk stil zonder Spook.
Wij hadden verwacht dat zij door die hartkwaal langzaam aan achteruit zou gaan maar dat is dus niet gebeurd. Waarschijnlijk heeft een hartaanval haar leventje beëindigd. Ze heeft geen pijn of ellende hoeven ervaren. Hard voor ons maar fijn voor haar; benauwd en steeds zieker worden is geen aanlokkelijk idee. 
Wel fijn dat nu naast het verdriet weer plezier met de nieuwe levende have is. Drukte volop: minimaal 5 maal per dag een rondje park lopen, af en toe een per ongeluk gedaan plasje opruimen. Shiva, het hondje van zoon en schoonkind, is hier vaak. Zij en Sara delen botten, eten, uitjes en zelfs hun plek. 
Al met al een gezellige beestenboel!


Reacties

Populaire posts van deze blog

PAESENS MODDERGAT, 't FISKERHUSKE en WADDENWOL

TÓCH LENTE ......

BAKJE BREIDZJEN, BREIEN! IN FRYSK MUSEUM TE LJOUWERT, MARIE ANTOINETTE, EN NOG EENS BRAZILIAANSE AVONTUREN