UPDATE VIERVOETERS

In drie weken tijd zijn de hond en de poesjes bijna de helft van hun gewicht gegroeid. Het gaat dus goed met ze!  Er is wel iets veranderd: Brammetje bleek Floortje te zijn, dus 2 meiden en 1 kereltje! Die naam is trouwens al weer verbasterd tot 'Flo'. Het gespuis is ook net vlo: razendsnel, beweeglijk en vindingrijk.....



Saar en Shiva zijn naar Bloemdaal aan zee geweest en hebben zich kranig geweerd tegen de hitte van de afgelopen week. Dit met behulp van koud-houd matjes, honden-ijsjes, zwembadje, veel drinken en schaduw, overdag luieren en in de avond een lekkere lange wandeling.
Saar is wel heel blij dat het nu niet meer zo warm is


Sara is al 2 maal mee geweest naar Friesland. Eén keer 'zomaar' en afgelopen zaterdag omdat ik een 'Inhaal Bakje' had bij Nynke van Selden Sà in Franeker.
Als ik het nou goed begrijp is ze zaterdag niet eens aan het Wad geweest!




De poesjes lijken een saaier leven te hebben dan Saar: zij zijn meest van tijd binnen. Heel af en toe nemen we ze mee naar buiten maar houden ze dan met argus-ogen in de gaten. Ze zijn niet meer terug te vinden tussen alle wilde beplanting en ze zijn toch ook nog steeds zo klein dat ze vast hier of daar door hek of schutting de kuierlatten kunnen nemen. 
Gelukkig lijkt het er niet op dat ze zich vervelen. Ze hebben zich het hele huis toegeëigend. Dat betekend alle bollen wol opruimen, papieren en boeken, schoenen, kleding en zelfs een stoel aan de kant om te zorgen dat niet al onze bezittingen  verwoest zijn tegen de tijd dat wij ze opgevoed hebben......
Dat opvoeden heeft nogal wat voeten in de aarde: dit is de eerste keer dat er zoveel kittens zijn zonder volwassen poezen die het grut corrigeren en het goede voorbeeld geven. Alles moet van ons af komen en nu blijkt dat poezentaal en gewoontes toch echt iets anders zijn dan al die rare mensenregels! Maar goed, die opvoeding zal uiteindelijk ook wel weer lukken.





















Is er één of meer poes kwijt dan moeten alle vazen en potten bekeken worden. Dit zijn prachtige plekken om te spelen en in te slapen!
Het heeft een aantal keer zweetdruppels gekost voor ik dit ontdekte: geen buitendeur open en wel poezen kwijt......




Verder wordt er gul gedeeld: etensbakken worden uitgeruild, slaapplekken, koud-houd matjes en speelgoed. Alles is van iedereen! Een mooi voorbeeld van hoe die dingen zouden moeten gaan!
De tuin wordt een klein beetje verwaarloosd. De viervoeters krijgen de meeste aandacht en in de avond, als Shiva weer met zoonlief mee naar huis is komt die aan de beurt. Het sproeien gaat inmiddels via een ingegraven slang dus dat scheelt enorm veel gedoe en tijd. 

Saar en Shiva weten dat ze binnen de omheining geen bloemetjes mogen plukken maar dat zegt niet dat zij zich daar altijd aan houden!



Reacties

Populaire posts van deze blog

PAESENS MODDERGAT, 't FISKERHUSKE en WADDENWOL

TÓCH LENTE ......

BAKJE BREIDZJEN, BREIEN! IN FRYSK MUSEUM TE LJOUWERT, MARIE ANTOINETTE, EN NOG EENS BRAZILIAANSE AVONTUREN